Paul de Haas

Als verteller beeldend en verbindend. Als zeekajakker voel en zie ik. Als meubelmaker creëer ik.

Ik vertel verhalen die dicht bij mezelf liggen. Verhalen die emotie en herkenning oproepen. Ik vertel verhalen die soms rebels lijken, waarbij beleving en verbeelding de hoofdrol spelen.

Verhalen zijn voor mij de avonturen die grensverleggend zijn. Mijn verhalen zijn een mix van voelen en doen.

Het begon allemaal jaren terug in een huiskamer van een goede vriendin. Zij nodigde mij uit voor een workshop verhalen vertellen. Het vertellen deed ik altijd al graag over de verschillende kajak-expedities, maar een opleiding had ik niet. Tot het moment dat ik een echte verteller ontmoette in die huiskamer. Het is een vak besefte ik mij. De verteller in mij werd geboren en niet snel daarna volg ik een opleiding aan de Vertelacademie te Utrecht.

Sinds een aantal jaar volg ik nu de opleiding tot verhalenverteller. Ik ben meubelmaker en heb daarnaast een bedrijf in het opleiden van mensen die willen gaan zee-kajakken. Ik ben avonturier en heb in mijn zeekajak samen met partner om Ierland, IJsland, Vancouver Island en Tasmanië gepeddeld. Tochten waarover ik graag vertel in een avondvullend programma. Naast deze verhalen vertel ik ook mijn eigen verhalen, al dan niet in opdracht. Het is een boeiend vak verhalenverteller en binnenkort hoop ik dan ook af te studeren aan de Vertelacademie. Daarvoor ben ik nu druk bezig met mijn afstudeer solovoorstelling. Deze is vanaf november te bezoeken.

Verhalenverteller, een nieuwe richting, een nieuw avontuur.